ZF Transilvania

CJ Sibiu investeşte 4 mil. lei în modernizarea unui muzeu

Autor: Laurentiu Cotu

02.10.2012, 15:57 197

Consiliul Judeţean Sibiu a câştigat un proiect european în valoare totală de circa 4 mil. lei (aproape 900.000 de euro), din care în jur de 3 mil. lei (650.000 de euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru modernizarea muzeului civilizaţiei populare tradiţionale din Dumbrava Sibiului.

Proiectul ''Crearea şi modernizarea infrastructurii de valorificare turistică a patrimoniului cultural al muzeului civilizaţiei populare tradiţionale din Dumbrava Sibiului", se va derula în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - ''Dezvoltarea durabilă a turismului regional şi local, Domeniul major de intervenţie 5.1. - ''Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea, modernizarea infrastructurilor conexe''.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni, iar durata de execuţie a lucrărilor de 10 luni. Contractul de finanţare va fi semnat până la finalul acestui an, iar lucrările de execuţie vor fi demarate anul viitor.

Proiectul prevede refacerea a 6,5 km de alei pietonale, a sistemul de iluminat public în zona de acces în muzeu, precum şi a instalaţiilor electrice de împământare pentru iluminatul aleilor existente. Totodată, vor fi refacuţi peste 4 km de gard şi se vor monta sisteme de securitate şi supraveghere video.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO