ZF Transilvania

CJ Vâlcea a accesat un proiect european de 12 mil. euro pentru reabilitarea maternităţii din municipiul Râmnicu Vâlcea

CJ Vâlcea a accesat un proiect european de 12 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2024, 17:44 63

Consiliul Judeţean Vâlcea a câştigat un proiect european de 12 mil. euro, finanţat prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează maternitatea din municipiul Râmnicu Vâlcea. Proiectul prevede lucrări de reabilitare termică a clădirii maternităţii, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care vor consta în izolarea faţadelor, schimbarea tâmplăriei şi a instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea lifturilor şi montarea unor instalaţii de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi instalate panouri fotovoltaice şi vor fi făcute recompartimentări, astfel încât spaţiile să fie cât mai potrivite pentru nevoile pacienţilor şi cadrelor medicale, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

’’Gestionăm un program dedicat, Programul Sănătate 2021-2027, dar şi prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia pot fi obţinute fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice a unităţilor sanitare. Asta înseamnă investiţii în infrastructura medicală, prin care să reuşim, cu timpul, să avem un sistem de sănătate mai performant’’, a declarat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO