ZF Transilvania

Contract de 12 mil. euro pentru închiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri din judeţul Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2011, 15:16 180

Consiliul Judeţean Cluj a trimis spre publicare pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) documentaţia de atribuire a contractului de lucrări pentru proiectul ''Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri din judeţul Cluj", în valoare de circa 12 mil. euro.

Proiectul prevede închiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri din localităţiile Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Cluj-Napoca, Turda şi Huedin. Durata limită a contractului este de 19 luni de la data demarării lucrărilor, termen la care se adaugă perioada de notificare a defecţiunilor de 24 de luni. În vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de lucrări s-a elaborat până în prezent documentaţia pentru aplicarea procedurii de licitaţie deschisă, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai mic.

"Pentru clujeni este foarte importantă închiderea şi soluţionarea definitivă a problemei generate de fosta rampă de la Pata Rât. Ne vom preocupa în continuare de acest proiect, în vederea finalizării noului sistem de management al deşeurilor din judeţul Cluj", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Valoarea estimată a proiectului ''Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri din judeţul Cluj" este de 51,4 mil. lei (circa 12 mil. euro), fără TVA. Sursa de finanţare este Fondul European de Dezvoltare, prin POS Mediu, Axa prioritară 2, Sectorul managementul deşeurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric, bugetul de stat şi bugetul local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO