ZF Transilvania

Investiţie de 16 mil. euro pentru modernizarea a 15 km de drum de piatră în judeţul Botoşani

Investiţie de 16 mil. euro pentru modernizarea a 15 km...

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2024, 17:53 92

Consiliul Judeţean Botoşani a lansat licitaţia pentru modernizarea a 15 km de drum de piatră (DJ293, Mileanca - Codreni  - Puţureni – Coţuşca, proiect de investiţii de 16 mil. euro, finanţat din fonduri proprii. Ofertele pot fi depuse până pe data de 18 aprilie, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Botoşani.

’’Este un efort financiar semnificativ pentru bugetul judeţului. Din bugetul Consiliului Judeţean am finanţat realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic, iar acum Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, din sumele pe care le-am alocat în acest an, a scos la licitaţie şi execuţia lucrărilor pentru modernizarea celor 15 kilometri de drum de piatră’’, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

În prezent, Consiliul Judeţean Botoşani are în derulare alte cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatră, care totalizează peste 42 de kilometri. Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 44 milioane de euro, 35 milioane de euro reprezentând fondurile atrase din Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, iar 9 milioane de euro cofinanţarea asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Botoşani.

’’Reţeaua de drumuri judeţene din Botoşani măsoară 652 de kilometri, din care, în ultimii trei ani, am modernizat 150 de kilometri şi s-a turnat covoare asfaltice pe alţi 60 de kilometri. De asemenea, avem în execuţie lucrări de modernizare pe 42 de kilometri şi în licitaţie alţi 15 kilometri’’, a mai spus Federovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO