ZF Transilvania

Investiţie de peste 308 mil. euro pentru realizarea unui drum expres de 55 km între Baia Mare şi Satu Mare

Investiţie de peste 308 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2022, 12:23 187

Consiliului Judeţean Maramureş în parteneriat cu Consiliului Judeţean Satu Mare derulează un proiect de 308,3 mil. euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru realizarea unui drum expres de 55,56 km între Baia Mare şi Satu Mare. Un prim pas în acest sens a fost semnarea contractului de prestări servicii completare/revizuire Studiu de fezabilitate pentru Drum Expres Petea - Satu Mare - Baia Mare, sector Satu Mare - Baia Mare, cu asocierea dintre companiile Drum Pod Invest din Iaşi şi Search Corporation din Bucureşti. Valoarea contractului de prestări servicii este de peste 5 mil. lei, iar durata de execuţie a contractului de prestări servicii este de 24 luni. Termenul estimat de finalizare a investiţiei este august 2026.

’’Este important să avem o mobilizare foarte bună şi să finalizăm studiul de fezabilitate în termenele stabilite, astfel încât să ne asigurăm că vom primi finanţarea necesară din bani europeni pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii. Acest proiect de infrastructură, la care am început să lucrăm încă de anul trecut, este foarte important pentru dezvoltarea ambelor judeţe, Maramureş şi Satu Mare, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş,într-un comunicat de presă.  

Sectorul de drum expres Baia Mare-Satu Mare, odată realizat, va asigura conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a României, un proiect absolut necesar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a ţării şi pentru crearea de noi legături externe care vizează creşterea economică a celor două judeţe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO