ZF Transilvania

La Cluj, preţul apartamentelor noi a crescut cu 2%

Autor: Laurentiu Cotu

02.04.2012, 11:56 120

Preţul mediu pentru apartamentele noi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns în prezent la valoarea de 895 euro mp util, cu 2,1% mai mult faţă de nivelul înregistrat în urmă cu o lună. Totuşi,faţă de anul trecut, pe acest segment se înregistrează o scădere de aproape 8% a preţurilor.

Pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 în Cluj-Napoca, preţul mediu cerut a ajuns în prezent la valoarea de 975 euro mp util, în scădere cu 0,3% faţă de luna februarie. Această valoare este însă cu 2,3% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

Tendinţele s-au manifestat diferit pe categorii de apartamente. În cazul garsonierelor, a fost constatată o creştere a preţului mediu solicitat de 0,8%, iar pentru apartamentele vechi cu două şi trei camere s-a înregistrat o scădere de 1%, respectiv 0,5%. Valoarea actuală a preţurilor medii cerute pentru apartamentele vechi se apropie din ce în ce mai mult de cea înregistrată la începutul anului trecut, cea mai mare diferenţă, de 2,5%, fiind întâlnită în cazul apartamentelor cu trei camere.

Per total, după o scădere de 0,8, respectiv 0,6% înregistrată în primele două luni ale anului, în martie, preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu 0,6%. Astfel, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca, pentru luna martie are o valoare medie de 940 euro mp util. Valoarea actuală este cu 5% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenţă la nivel de oraş înregistrată în ţară.

Indicele imobiliare.ro reprezintăpreţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţăutilăal apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială,pe baza anunţurilorpublicate pe site de către agenţiile imobiliareşi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoaraşi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO