ZF Transilvania

Mediul de business clujean, in vizorul Zapp

13.12.2004, 00:00 20



Compania Zapp a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute la Cluj ca valoarea investitiei in imbunatatirea acoperirii retelei Zapp la nivelul judetului a depasit in acest an 10 milioane de dolari. "In luna februarie vom mai construi inca trei site-uri de telefonie mobila, unul in centrul Clujului si celelalte la iesirea din oras, pe soseaua spre Zalau, respectiv Dej", a declarat Adrian Florea, reprezentant al departamentului de marketing al Zapp. Anul acesta eforturile companiei de telefonie mobila au vizat partea de sud a judetului Cluj, asigurand acoperirea retelei Zapp in Campia Turzii, Gherla sau Dej, precum si imbunatatirea acoperirii in orasul Cluj-Napoca.



In mediul de business clujean, din cele 21.500 de firme (conform Institutului National de Statistica) compania Zapp are peste 3000 de clienti, ceea ce reprezinta o acoperire de 15%. "Numarul companiilor clujene care au apelat la serviciile noastre a crescut extrem de mult in acest an, procentul inregistrat la sfarsitul lui 2003 fiind nesemnificativ", a mai spus Adrian Florea.



In 2004, valoarea investitiilor firmei la nivel national a depasit 50 de milioane de dolari, in principal pentru marirea ariei de acoperire, precum si pentru implementarea infrastructurii de date bazate pe tehnologia CDMA2000. La sfarsitul acestui an, faza a treia de extindere a retelei aduce acoperirea a circa 80% din populatia tarii si a peste 70% din aria geografica, prin includerea a 58 de orase. Astfel, serviciile operatorului de telefonie mobila sunt disponibile in 200 de orase, iar pentru 2005, compania continua investitiile pentru a acoperi 264 de orase si 90% din populatia Romaniei, ceea ce reprezinta o acoperire teritoriala de 78%.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO