ZF Transilvania

O firmă cu 11 angajaţi repară drumuri la Cluj de 191 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2011, 23:50 985

Compania Midanne Invest Grup, controlată de Nechifor DănuţMirel, cu afaceri de 16,9 mil. lei (4 mil. euro) în 2009 şi unnumăr mediu de 11 angajaţi, a câştigat în asociere cu alte şasecompanii o licitaţie de peste 191 mil. euro pentru reabilitarea a718 km de drumuri judeţene din Cluj.

Nechifor Dănuţ Mirel mai deţine alte trei companii (Midanne CCI,Midanne Imobiliare, Midanne Electronics) care sunt îninsolvenţă.

"Compania noastră a fost desemnată lider de asociere înconsorţiul care a câştigat lucrările de reabilitare a drumurilordin judeţul Cluj. În ceea ce priveşte caietul de sarcini, au fostcriterii legate de cifra de afaceri sau de portofoliul de lucrărirealizate până în prezent, luându-se o decizie privind întregconsorţiul, din care şi noi facem parte. Am avut probleme înaceastă perioadă de criză, existând în prezent companii din grupulMidanne în insolvenţă, însă acest lucru nu a afectat şi activitateaMidanne Invest Grup, care face parte din consorţiul câştigător", adeclarat pentru ZF Transilvania Nechifor Dănuţ Mirel, proprietarulMidanne Invest Grup.

Compania Midanne Invest Grup în asociere cu italienii de laEuroconstruct Timişoara au mai participat la licitaţia dereabilitare şi extindere a Teatrului Naţional Bucuresti (TNB),contract estimat la circa 51 mil. euro fără TVA, câştigat deconsorţiul format din Aedificia Carpaţi, companie controlată deomul de afaceri Petre Badea, şi Romtest Electronic, deţinută deomul de afaceri Ion Tudoran, pentru o ofertă de 48 mil. euro, fărăTVA.

Întrebaţi de ZF dacă contractul de reabilitare a drumurilorjudeţene din Cluj a putut fi atribuit unei companii care face partedintr-un grup de firme aflate în insolvenţă, reprezentanţiiConsiliului Judeţean Cluj au spus că au fost respectate toatecriterile cerute de caietul de sarcini.

"A fost finalizată evaluarea ofertelor din cadrul proceduriideschise organizate în vederea atribuirii contractelor deproiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare adrumurilor judeţene din judeţul Cluj, câştigătoare fiind companiilecare au depus oferte pentru întreaga suprafaţă de aproximativ 720km de drumuri. Există 11 zile în care se pot depune contestaţii.Din punctul nostru de vedere au fost respectate toate cerinţeleimpuse de caietul de sarcini. Sperăm ca în această primăvară să fiedemarate lucrările", a declarat pentru ZF Transilvania Victor Popa,purtătorul de cuvând al CJ Cluj.

Din consorţiul condus de Midanne Invest Grup mai fac partecompaniile Panpetrol Com, Specialist Consulting, Proiect BucureştiGrup Consultanţă Imobiliară, Simarc, I&C TransilvaniaConstrucţii şi Coratim. Proiectul prevede reabilitarea a 718 km dedrumuri judeţene din Cluj, lucrarea fiind împărţită în şapteloturi. Din valoarea totală de 191 mil. euro a proiectului, costulpe km se ridică la circa 266.000 de euro. Fondurile necesarerealizării proiectului provin dintr-un credit furnizor accesat deConsiliul Judeţean Cluj, termenul de finalizare a lucrărilor fiindprevăzut până la finalul anului 2012. În ceea ce priveşte celelaltecompanii din consorţiul care a câştigat lucrările de reabilitare adrumurilor din judeţul Cluj, Panpetrol Com a realizat în 2009 ocifră de afaceri de circa 91,7 mil. lei (21,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO