ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte 90 mil. lei pentru amenajarea unui parc fotovoltaic cu o putere de 20 MW

Primăria Braşov investeşte 90 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

03.07.2023, 18:01 226

Primăria municipiului Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru amenajarea unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de 22 de hectare, în cartierul Stupini, cu o putere de 20 MW, investiţia fiind estimată la 90 mil. lei (peste 18 mil. euro), plus TVA. Această instalaţie de producere de energie electrică verde va asigura aproximativ 90% din energia necesară pentru şcoli, clădiri publice şi iluminat, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Braşovul a fost primul oraş care şi-a asumat, în 2021, o ţintă ambiţioasă, aceea că, până în 2030, vom reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55%, iar până în 2050 vom atinge neutralitatea climatică. Pentru a realiza aceste obiective, continuăm să implementăm o serie de soluţii care ne aduc mai aproape de ele, dar şi care constituie un pionierat în domeniu, nu doar la noi în ţară, ci şi în Europa. Un astfel de proiect este cel de a amenaja un parc fotovoltaic, în Stupini, care va asigura 90% din energia electrică necesară consumului public’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Peste 40 de milioane de lei din valoarea totală a investiţiei va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Punerea în funcţiune a acestui parc fotovoltaic va acoperi aproximativ 89,72% din necesarul de energie electrică pentru cele 21 colegii şi licee, 16 şcoli gimnaziale, 29 de grădiniţe, 8 creşe, instituţiile de cultură, primăria şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centralele şi punctele termice, pieţele, parcările multietajate, bazele sportive, sistemul de iluminat public şi sistemul de semaforizare din oraş, energia electrică necesară domeniului schiabil (sistemele de producere a zăpezii artificiale, cele de pompare etc.), potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Braşov.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO