ZF Transilvania

Proiect european de 141,5 mil. lei pentru dezvoltarea învăţământului profesional dual din Braşov

Proiect european de 141,5 mil. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.06.2023, 19:15 144

Municipalitatea din Braşov a câştigat un proiect european de 141,5 mil. lei (28,5 mil. euro), din care aproximativ 104 mil. lei (21 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui campusului integrat pentru învăţământ dual. Prin acest proiect, tinerii vor beneficia de învăţământ tehnic de la nivel liceal până la terminarea facultăţii, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Primăria Braşov continuă programul de investiţii în dezvoltarea sistemului educaţional. Pe lângă investiţiile în construirea de noi unităţi de învăţământ, extinderea celor existente şi dotarea acestora cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii, Braşovul îşi continuă pionieratul în învăţământul dual, prin construirea unui campus integrat destinat tinerilor, atât la nivel liceal, cât şi universitar. Campusul va integra un centru educaţional cu săli de clasă, ateliere tehnologice, bibliotecă, un cămin pentru elevi/studentţi, o cantină şi o sală de sport.’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Braşov.

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea învăţământului profesional dual, cu rute complete (adică atât liceu, cât şi facultate), pentru calificări solicitate pe piaţa muncii în industria auto şi mecatronică, industria aeronautică, IT, alimentaţie publică şi turism. Campusul va fi construit în cartierul Stupini, pe Str. Albinelor, pe un teren al municipiului, în suprafaţă de 28.896 mp.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO