ZF Transilvania

Universitatea Politehnică din Bucureşti investeşte 24 mil. euro într-un cămin studenţesc cu 350 de camere

Universitatea Politehnică din Bucureşti investeşte 24...

Autor: Laurentiu Cotu

16.08.2021, 16:52 1086

Universitatea Politehnică din Bucureşti va investi 119,8 mil. lei (24 mil. euro), din care aproximativ 116,3 mil. lei (23,2 mil. euro) sunt alocaţi de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, pentru construirea unui cămin studenţesc cu 350 de camere, pe o suprafaţă totală de 128.000 mp. Căminul va fi proiectat pe un regim de înălţime prevăzut cu demisol, parter şi 10 etaje, durata de execuţie a investiţiei fiind estimată la 12 luni.

’’Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest cămin studenţesc, reuşim să facem un pas înainte pentru creşterea capacităţii de cazare, dar şi a calităţii vieţii studenţilor. În plus, am acordat o atenţie specială şi studenţilor cu dizabilităţi, pentru care şansa la educaţie este foarte importantă. Astfel, 21 de camere, dintre cele 350, vor fi puse la dispoziţie acestei categorii de studenţi’’, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO