Ziarul de Duminică

Art Yourself Gallery aniversează 4 ani/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

17.09.2015, 23:36 59

Art Yourself împlineşte patru ani. Timpul este multi-dimensional şi în ceea ce priveşte o galerie de artă din România. Într-o dimensiune, percepută ca şi realitatea tangibilă în care ne învârtim în prezent, patru ani înseamnă longevitate şi un număr solid de obstacole depăşite. Într-o dimensiune paralelă, în care mai trecem din când în când, ne vedem încă la început de drum, modelaţi până în rădăcina subconştientului de primii patru ani, aşa cum se spune că sunt copiii până la acea vârstă. Ne folosim de ambii timpi pentru a crea posibilităţi pentru artişti şi pentru a oferi un context fizic şi conceptual privitorului asupra ramurilor diverse ale artei contemporane din România.  

La 4 ani Art Yourself a expus peste 60 de artişti în zeci de expoziţii personale şi conceptuale, proiecte care au reunit sub egida unui maraton 17 artişti timp de un an cu o suită de 187 de lucrări (proiectul 11172014) sau 88 de artişti care vor expune un impresionant număr de 440 de lucrari ( proiect No.88).

Fiecare aniversare este un „mulţumesc” adresat atât artistilor, ca o recunoaştere a efortului lor, cât si colecţionarilor sau iubitorilor de artă, pentru interesul cu care ne-au onorat.

La cea de-a patra aniversare, Art Yourself deschide cu trei artişti puternici şi, în acelaşi timp, foarte diferiţi (de la 16 septembrie la 6 octombrie):

Otilia Cadar împreună cu Liviu Coman, un duet subtil, dar cu forţă si expresivitate care ne invită într-o lume imaginară: NAP of the Earth. Ei deschid porţile minţii cu un citat al lui Aristotel: „Of things that exist, some exist by nature, some from other causes. By nature the animals and their parts exist, and the plants and the simple bodies (earth, fire, air, water) – for we say that these and the like exist by nature.” ( Aristotle's Physics.)

Şi Cornelia Daneţ Demetrescu – Către Sine, graficiană, desenatoare, pictoriţă şi  ilustratoare română, o senioară a epocii contemporane, formată la şcoala lui Camil Ressu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Dărăscu. Cornelia Daneţ Demetrescu aparţine generaţiei de artişti contemporani care a făcut trecerea de la modernism la arta contemporană.

„În ziua de azi arta a ajuns la forme sofisticate de concept şi savante teorii despre vizual şi artele vizuale. Tot ceea ce iese din această subjugare la moda vremii poate părea desuet sau depăşit. Dar cine poate stabili limitele? Ei bine, eu îmi păstrez privilegiul de a privi lumea cu bucurie. Când văd un lucru estetic frumos, un colţ de natură încărcat de poezie, un portret expresiv, nu mă pot abţine. Doresc să-l aşez pe hârtie. E ca o nevoie imediată a sufletului, a mâinii şi a minţii.

Desenul după natură e aparatul meu de fotografiat.” – Cornelia Daneţ Demetrescu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO