Ziarul de Duminică

Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesse Musicales/ de Ziarul de duminică

Sergey Simakov

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

01.10.2015, 23:39 71

Sergey Simakov a câştigat Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti, ediţia a VI-a, în valoare de 2.500 de euro. Ateneul Român a găzduit Finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti, ediţia a VI-a.

Ceilalţi doi finalişti au fost: Kazuki Wada, 34 de ani din Japonia care a câştigat Premiul al II-lea, în valoare de 2.000 de euro şi June-Sung Park, 33 de ani din Coreea de Sud  –  Premiul al III-lea, în valoare de 1.500 de euro.
Câştigătorul marelui premiu are 30 de ani şi a studiat la Conservatorul de Stat din Kasan, apoi a obţinut Masterul la Universitatea de Muzică din Freiburg, unde îşi realizează în prezent studiile aprofundate. Sergey Simakov s-a perfecţionat printre alţii cu Maestrul Ivan Fisher şi a colaborat déjà cu Filarmonica din Stuttgard, Orchestra Simfonică a Islandei, Filarmonica din Moscova, Orchestra Konzerthaus din Berlin. Câştigătorul a primit de asemenea invitaţiile de a dirija Orchestrele Filarmonice din Sibiu, Timişoara şi Craiova.

În cadrul Concertului de Gală – care a avut-o ca solistă pe Adela Liculescu  (pian) şi alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, au mai fost acordate următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bine clasat român (în valoare de 1.000 de euro), acordat lui Vlad Vizireanu (29 de ani, România) şi Premiul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu, acordat lui Jonathan William Mann (30 de ani, din United Kingdom). Acesta din urmă a primit de asemenea, un concert la pupitrul Filarmonicii din Kielce (Polonia).

Peste 100 de concurenţi s-au înscris la ediţia a VI-a a Concursului Internaţional de Dirijat  Jeunesses Musicales Bucureşti 2015,  tineri dirijori sub 35 de ani, din peste 30 de ţări şi 5 continente. Dintre aceştia, Juriul a selectat 50 de participanţi pentru prima etapă.
Concursul, care s-a desfăşurat în perioada 22 - 26 septembrie, a beneficiat de un juriu de excepţie format din 7 personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale: Maestrul Mark Stringer (SUA) – Profesor de dirijat la Universitatea de Muzică şi Arte din Viena, Dirijor cu credite importante alături de Filarmonica din Berlin, de Orchestra Simfonică din Vena sau de Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma – Preşedintele  Juriului acestei ediţii; Maestrul Sigmund Thorp (Norvegia) – Profesor de dirijat la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo; Maestrul Jacek Rogala (Polonia) – Director Artistic al Filarmonicii din Kielce, Polonia; Maestrul Horia Andreescu (România) – Prim-Dirijor al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti şi Profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu o activitate impresionantă alături de London Symphony Orchestra, de Orchestra Naţională a Rusiei şi de Orchestra Naţională de Tineret; Maestrul Nicolae Licareţ (România) – Director Artistic al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti; Maestrul Bujor Prelipcean (România) – Directorul General al Filarmonicii Moldova din Iaşi; Maestrul Gheorghe Costin (România) – Dirijor principal al Filarmonicii Banatul din Timişoara.


Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti este singurul proiect de dirijat al Reţelei Internaţionale Jeunesses Musicales – recunoscut şi promovat – cea mai mare reţea internaţională pentru tineri muzicieni din întreaga lume – 85 ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO