Ziarul de Duminică

Desant românesc la Târgul de Carte de la Londra

Desant românesc la Târgul de Carte de la Londra

Autor: Pop Ioan

11.04.2011, 11:18 405

România va fi prezentă la cea de a 40-a ediţie a TârguluiInternaţional de Carte de la Londra (LBF), desfăşurată în perioada11-13 aprilie 2011, cu un stand naţional organizat, pentru alpatrulea an consecutiv, de Institutul Cultural Român prin CentrulNaţional al Cărţii.

Vor fi expuse 600 de volume apărute la 26 de edituri româneşti şipeste 50 de traduceri publicate în străinătate cu sprijinul ICR.Editorii de la University of Plymouth Press (UPP), invitaţispeciali ai standului românesc, vor prezenta seria "20 de autoriromâni", lansată în noiembrie 2009 şi susţinută de ICR prinprogramul omonim.

În prima zi a târgului, luni, 11 aprilie, de la ora 14.30, încadrul programului dedicat inovaţiilor din domeniul literaturiipentru copii, organizat ca parte a LBF, Florin Bican (autor,coordonator) şi Gabriela Boiangiu (ilustrator, membru al ClubuluiIlustratorilor din România) vor prezenta volumul "Bookătăria detexte şi imagini/ The Cook-a-book Pancyclopedia of Texts andImages".
De la ora 15.00, la standul României, scriitorul Stelian Tănase, alcărui volum "Clienţii lui Tanti Varvara" a apărut la UPP lasfârşitul anului trecut în ediţie bibliofilă, va participa la undialog cu Rosie Goldsmith, jurnalist BBC. Actriţa Cristina Cătălinava citi fragmente din traducerea în limba engleză.

Marţi, 12 aprilie 2011, de la ora 12:00, la invitaţiaorganizatorului Gourmand World Cook Book Awards, scriitorul MirceaDinescu va susţine o demonstraţie culinară din bucătăria româneascăla Cook Book Corner, spaţiu special amenajat în cadrul LBF pentrupromovarea literaturii gastronomice. De la ora 13.15, la standulRomâniei, Mircea Dinescu va oferi un recital de poezie. Traducereatextelor îi aparţine scriitorului Florin Bican iar interpretarea înlimba engleză va fi asigurată de actriţa Cristina Cătălina. Lecturava fi urmată de o degustare de vin din producţia proprie ascriitorului.

Miercuri, 13 aprilie 2011, în cadrul seminarului-atelier "PassingIt On: Training the Next Generation of Translators", organizat laLiterary Translation Centre, Florin Bican, coordonatorulprogramului de burse pentru traducători, va prezenta programele desusţinere a traducerilor din literatura română derulate de ICR prinCENNAC.

Institutul Cultural Român din Londra marchează prezenţa României laLondon Book Fair cu un concert extraordinar de jazz cu TeodoraEnache (voce) & Sorin Terinte (pian). Concertul va fi urmat devernisajul expoziţiei de ilustraţii şi cărţi de artist "Bound toArt", curatoriată de Matei Câlţia. Evenimentele vor avea loc lasediul ICR Londra (1 Belgrave Square), pe 13 aprilie, în ultima zia târgului de carte desfăşurat la Earls Court. Târgul Internaţionalde Carte de la Londra reuneşte peste 23.000 de profesionişti dindomeniul editorial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO