Ziarul de Duminică

Grupul celor patru revine după 75 de ani

Grupul celor patru revine după 75 de ani

Autor: Ziarul de Duminica

26.10.2010, 11:34 114

După 75 de ani de la ultima expoziţie a grupului, CentrulCultural ArtSociety găzduieşte, începând din 26 octombrie, lagaleria din strada Logofăt Luca Stroici nr. 18, o nouă expoziţie culucrări importante ale celor patru artişti, reunite din nouă muzeedin Bucureşti şi din ţară.

Grupul celor patru a fost înfiinţat în 1925 de Francisc Şirato şii-a cuprins pe Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şiratoşi Oscar Han, iar activitatea lor a însemnat un moment important înarta plastică românească din perioada interbelică. Grupul nu şi-aalcătuit un anumit program, dar pe cei patru i-a unit o concepţiecomună despre artă, precum şi o strânsă prietenie.
La actuala expoziţie sunt reunite aproximativ 100 de picturi,desene, acuarele şi sculpturi. Conceptul expoziţiei le aparţineRuxandrei Garofeanu şi colaboratorilor săi apropiaţi, VeronicaDănilă şi Iulian Pleştiu.
În Ziarul de Duminică, ediţia din 5 noiembrie, vom reveni pe largasupra acestei expoziţii care va rămâne deschisă până la 28noiembrie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO