Ziarul de Duminică

No Doubt Reloaded

No Doubt Reloaded
02.12.2008, 16:49 16

Trupa americana No Doubt se va reuni in 2009 pentru un turneu mondial si pentru a lansa un album - primul in ultimii sapte ani, dupa ce, in 2008, a avut numeroase sedinte de inregistrari. Participarea lui Gwen Stefani, solista trupei, la aceste inregistrari a fost limitata, deoarece artista a dat nastere celui de-al doilea fiu la sfarsitul lunii august.

Celebra trupa a ales sa faca anuntul prin publicarea pe site-ul sau oficial, www.nodoubt.com, a unei mici conversatii purtate prin SMS de chitarist si de solista, fara sa faca alte precizari. Membrii formatiei nu au mai cantat impreuna de la mijlocul anului 2004, iar ultimul material discografic a fost Rock Steady, in 2001.
De atunci, Stefani a lansat doua albume solo aclamate de critici, iar ceilalti componenti si-au continuat carierele solo si sesiunile de inregistrari cu alte trupe. Ei au colaborat la Happy in Galoshes, cel mai recent album solo al lui Scott Weiland, fostul solist al trupelor Stone Temple Pilots si Velvet Revolver.
Trupa No Doubt a fost infiintata in California, in 1986. Albumul Tragic Kingdom, pentru care a obtinut un disc de platina, a ajutat la reinsertia pe piata a muzicii ska, in anii '90, iar Don't Speak, al treilea single de pe materialul discografic, a devenit un succes international, detinand recordul de difuzari la radiourile americane timp de trei ani.
Urmatorul album, Return of Saturn, lansat in 2000, a primit recenzii favorabile, dar nu a avut succes comercial. Albumul Rock Steady, cu influente raggae si dancehall, contine doua piese recompensate cu Grammy (Hey Baby si Underneath It All). De-a lungul carierei, trupa No Doubt a vandut 27 de milioane de albume in toata lumea, fiind nominalizata la premiile Grammy de noua ori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO