Ziarul de Duminică

Nr 152 din Translation Café/ de Ziarul de Duminică

Nr 152 din Translation Café/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica

29.10.2015, 23:42 30

Sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român şi ambasada Irlandei a apărut nr 152 al revistei online Translation Café care cuprinde Oscar Wilde – ”Impresii despre America, Invazia americană” şi ”Ziceri şi filosofii în folosul celor tineri”. Traducere în limba română de Ionuţ Tudor absolvent al MTTLC.

Cu aceste scrieri de Oscar Wilde publicate sub formă de texte paralele, atât în engleză, cât şi în română, Translation Café continuă publicarea unor texte traduse de absolvenţi ai Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan. Acesta este debutul lor ca traducători profesionişti.

 Scopul acestor cărţi este acela de a îmbina cercetarea cu traducerea şi elucidarea textului. Masteranzii îşi aleg singuri textele. Cel mai adesea, acestea sunt povestiri obscure scrise de autori consacraţi, iar majoritatea dintre ele nu au mai fost traduse în limba română. Povestirile sunt însoţite de note explicative, care se adresează cu precădere cititorului român.
Textele din acest număr, două eseuri şi o epigramă, au fost alese şi traduse din limba engleză în limba română de Ionuţ Tudor, ca parte din disertaţia susţinută în iunie 2015.
Translation Café  No 152 poate fi consultată şi descărcată din acest moment la adresa de internet:  http://revista.mttlc.ro/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO