Ziarul de Duminică

Proiectul european DIGIPUB/ de Miruna Meiroşu

Proiectul european DIGIPUB/ de Miruna Meiroşu

Autor: Miruna Meiroşu

10.09.2015, 23:56 125

Studenţii şi masteranzii interesaţi de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România şi de orientare şi consiliere în carieră, având ca scop facilitarea tranziţiei de la studiile universitare la viaţa activă pentru 160 de studenţi şi masteranzi ai instituţiilor de învăţământ superior din regiunea Bucureşti-Ilfov.

„Competenţe digitale pentru piaţa editorială în era publicaţiilor electronice” – DIGIPUB,ID 156046, este un proiect implementat de Asociaţia Editorilor din România alături de Universitatea din Bucureşti şi Diastasi Training and Consulting Services.

Proiectul, implementat între iulie şi decembrie 2015, beneficiază de cofinanţare din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Informaţii complete despre proiect şi înscriere pot fi găsite pe site-ul www.digipub.ro

Stagiile de practică plătite se vor desfăşura în perioada octombrie-noiembrie 2015  în unele dintre cele mai mari edituri din România. Fiecare participant care finalizează stagiul de practică va primi o subvenţie în valoare de 10 lei/oră, iar cei mai implicaţi şi motivaţi 25 dintre studenţi vor avea ocazia de a desfăşura o vizită de studiu în Grecia la finalul stagiului de practică.

Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenţi de a-şi dezvolta aptitudinile de muncă prin însuşirea de noţiuni şi competenţe practice din mediul editorial, cum ar fi: procesul general de lucru, principii şi etape ale editării unei cărţi (redactare, corectură, tehnoredactare, etc.), drepturi de autor, marketing şi PR.

De asemenea, pentru studenţii implicaţi în proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere profesională de grup şi 160 de sesiuni de consiliere individuală.

 

Beneficiarul proiectului:

Asociaţia Editorilor din România este una dintre cele mai importante asociaţii profesionale ale editorilor din ţară, având reprezentativitate la nivel naţional. AER reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural, în prezent având 58 de membri şi 2 membri afiliaţi în toată ţara. În 2010 fondează, împreună cu Uniunea Editorilor din România, Federaţia Editorilor din România, afiliată un an mai târziu la Federaţia Editorilor din Europa. AER are experienţă în derularea de proiecte cu finanţare europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO