Ziarul de Duminică

Reguli de viaţă/ de Ziarul de duminică

Reguli de viaţă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.02.2015, 23:44 60

Richard Templar

Regulile bogăţiei

107 reguli care îţi vor schimba viaţa

Editura All

Traducere din engleză de Marilena Iovu. Cartea face parte dintr-o serie de lucrări devenite bestselleruri, ale lui Richard Templar, în care prezintă reguli, principii generale pentru atingerea succesului. Alte cărţi cu reguli ale autorului sunt: The Rules of Management, The Rules of Life, The Rules of Love, The Rules of Work.

Cu toţii presupunem că săracii sunt săraci din cauza anumitor circumstanţe, din cauza trecutului lor, a educaţiei şi a mediului în care au crescut. Dar, dacă dispui de mijloacele materiale pentru a cumpăra o astfel de carte şi trăieşti într o siguranţă relativă, atunci şi tu ai puterea de a fi bogat. Poate fi greu, dar este realizabil. Aceasta este Regula 1: „Oricine poate fi bogat, trebuie doar să te pui pe treabă.” Toate celelalte reguli îţi vor arăta cum să faci asta. Regulile bogăţiei sunt principiile călăuzitoare care te vor ajuta să produci mai mulţi bani, să îi gestionezi mai înţelept, să îi sporeşti eficient şi să ştii cum să îi utilizezi pentru a trăi o viaţă mai fericită, mai împlinită, mai comodă.
„Aşadar – scrie Templar –, trebuie să ştii care sunt principiile şi comportamente­le bogătaşilor, pe care  tu nu le ai (încă). Vei constata că pe unele le cunoşti deja, dar nu le pui în aplicare. Nu este o ştiinţă exactă, totul ţine de a înţelege, iar apoi de a face. Am analizat foarte mulţi bogaţi şi îmi este clar că există o serie de principii fundamentale pe care le urmează aproape toţi. Cele mai multe dintre regulile expuse în carte fac parte din această categorie. Există şi câteva principii pentru care unii bogătaşi ar băga mâna în foc, dar nu toţi. Am adăugat şi câteva dintre aceste principii, în cazul în care faci parte din grupul celor pen­tru care chiar funcţionează.

Siguranţă, confort, articole de lux, mobilitate, statut, influenţă, libertate, relaxare, popularitate, filantropie – unii oameni doar la acestea se gândesc. Poate că nu reprezintă totul, poate că nu garan­tează o viaţă fericită, dar reprezintă o bază foarte bună pe care să-ţi construieşti fericirea.

Am încercat să definesc în această carte cele mai importante re­guli care să te ajute să obţii cele zece lucruri. Toate pretind să fie des­pre strângerea banilor şi, bineînţeles, la un anumit nivel chiar sunt, dar, în esenţă, sunt despre bani doar ca mijloc pentru atingerea unui scop. Un mijloc pentru a obţine cele zece obiective.

Fireşte, nu susţin că cele o sută şi ceva de Reguli sunt singu­rele mijloace către aceste obiective specifice. Poate vei întâlni în drumul tău şi altele pe care le vei găsi utile. ”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO