Ziarul de Duminică

Salonul Bucureşti/ de Ziarul de duminică

Salonul Bucureşti/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.07.2014, 00:06 100

Craii de Curte Veche, Miţa Biciclista, Ioniţă Tunsul, personaje din opera lui Ion Luca Caragiale împreună cu Vlady, Pisica Pătrată şi bucureştenii secolului al XXI-lea ajung la Palatul Suţu, la expoziţia „Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, care se desfăşoară în perioada 8 iulie - 10 august. Informaţia este prezentă pe pagina de pe reţeaua de socializare Facebook a Muzeului Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.

Astfel, artiştii Puiu Manu, Şerban Andreescu, Mihai Ionuţ Grăjdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu şi Octav Ungureanu îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti, în benzi besenate.

De asemenea, Salonul Benzii Desenate va include lansări de carte, conferinţe, ateliere pentru copii şi o mini-şcoală de vară la Palatul Suţu.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu s-a alăturat istoricului de artă Adrian Majuru în organizarea acestui prim „Salon BD, Povesti din Bucuresti in Benzi Desenate”. „Am realizat o scurtă bandă desenată la propunerea domnului Adrian Majuru pentru Revista de antropologie urbană  - declară Mihai Ionuţ Grăjdeanu. Pornind de la această lucrare, ne-am gândit la organizarea unei expoziţii deosebite la muzeu, bazându-ne pe misterioasele poveşti ale Bucureştiului de ieri şi de azi, dar prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate. Eu şi artiştii care expun nu facem decât să invităm trecătorul să redescopere frumuseţea oraşului în care traieşte. Identitatea Benzii Desenate româneşti riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaţionale. Am susţinut întotdeauna că noi, autorii BD din România, trebuie să promovăm, prin banda desenată, personajele şi poveştile româneşti. Contează cum desenezi, ce stil abordezi şi despre ce desenezi!”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO