Ziarul de Duminică

Sociologia transdisciplinară/ de Ziarul de duminică

Sociologia transdisciplinară/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

05.12.2014, 00:00 39

Antonio Sandu

Elemente de sociologie

Sociologie generală. Sociologie juridică. Metodologia cercetării sociale

Editura Tritonic

Volumul de faţă se doreşte a fi o introducere în cunoaş­terea socialului dintr-o perspectivă transdisciplinară. Vom aduce în atenţia cititorului în principal o perspectivă soci­ologică şi sociojuridică, asupra unor fenomene precum: in­stituţiile sociale, procesul de socializare, dinamica status-rol, grupurile sociale şi calitatea vieţii. Intenţia acestui volum este una didactică. în cuprinsul volumului au fost sintetizate o serie de prelegeri din domeniul sociologiei generale, soci­ologiei juridice, filosofiei sociale, sociologiei medicale, pre­date de autorul volumului în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, precum şi a Universităţii „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi. Au fost de asemenea incluse o serie de rezultate ale cercetărilor sociale ale autorului, mai ales partea teoretică a acestora, precum şi sinteza unor rezultate semni­ficative ale respectivelor cercetări. Acestea au fost incluse atât ca exemple metodologice, cât şi ca susţineri empirice ale unor paradigme teoretice prezentate în cuprinsul volumului. Frag­mentele preluate din publicaţii anterioare ale autorului au fost adaptate specificului acestui volum fiind totodată menţi­onată sursa originară a acestora. Volumul este rezultatul unei sinteze teoretice desfăşurate pe parcursul ultimilor patru ani de zile.

Publicul ţintă al volumului îl constituie în principal stu­denţii profilurilor şi specializărilor sociale şi umaniste, juri­dice şi medicale. Volumul poate fi de real interes pentru orice persoană care abordează problematica câmpului social, atât din perspectiva cunoaşterii socialului, cât şi din cea a acţiunii sociale.

.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO