Ziarul de Duminică

Suvenir de Alba Iulia/ de Ziarul de duminică

Lucrările din imaginile anexate aparţin Corei Postelnicu şi Corinei Perianu. Galerie foto

Lucrările din imaginile anexate aparţin Corei Postelnicu şi Corinei Perianu. Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

13.08.2015, 23:41 53

Elite Art Gallery vă invită, între 11 şi 18 august 2015, să vizitaţi expoziţia Suvenir de Alba Iulia, expoziţie care cuprinde în principal lucrări de artă plastică şi decorativă expuse anterior în cadrul expoziţiei omonime din Cetatea Unirii. Pentru a oferi publicului bucureştean o imagine cât mai cuprinzătoare a proiectului Suvenir, expoziţia propune, de asemenea, şi lucrări din expoziţii care au avut loc în alte oraşe, cum ar fi Suvenir de Bucureşti sau Suvenir de Sibiu. Expoziţia este încă deschisă în spaţiul galeriei din Bucureşti, str. Academiei nr. 15.

În cadrul Suvenir de Alba Iulia, galeria propune consumatorilor de artă vizuală un parcurs plastic complex. Pe de o parte regăsim lucrări ale unor artişti experimentaţi, cu un nume bine conturat în cadrul pieţei româneşti de artă, iar pe de altă parte lucrări ale unor nume tinere, aflate însă deja în atenţia colecţionarilor şi situate pe un trend ascendent, atât din punct de vedere al notorietăţii, cât şi din punct de vedere al valorii.

Între lucrările expuse se numără opere semnate de Vera Dan, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Cora Postelnicu, Corina  Preda Perianu, Lucia Puşcaşu, Vasile Corlăţan, Mariana Vesa, Alexandru Ariciu şi Ana Ponta (Suvenir de Bucureşti) şi Cătălin C Botezatu (Suvenir de Sibiu).

Înainte de a fi itinerat înBucureşti, Suvenir de Alba, concept dezvoltat de Elite Art Gallery şi implementat cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, s-a desfăşurat în perioada 19-21 iunie în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, unde s-a bucurat de un real succes, atât din partea publicului cât şi din partea pieţei locale de artă şi a presei din inima ţării. Scopul proiectului a fost, mereu, acela de a facilita accesul publicului larg şi al turiştilor la cultură, încercând în acelaşi timp să participe activ la dezvoltarea valorilor oraşului, precum şi a peisajului artistic local sau regional.

Fără să fie aleasă aleatoriu, Alba Iulia este locul în care vezi, ştii, asculţi, guşti, cunoşti, înţelegi, creezi şi explorezi (Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia). Este locul în care ceva nou se îmbină mereu cu vechiul, reuşind să impresioneze şi să „povestească” parcursul nostru din vremurile dacilor şi până astăzi. Acesta este contextul în care proiectul Suvenir de Alba vă invită să participaţi la un efort comun de regăsire a identităţii, de localizare şi apoi de reprezentare a simbolisticii locale, care să definească spiritul oraşului. Acest exerciţiu poate fi denumit, simplu „suvenir”. Poate semnifica o stare, un fapt, un obiect, o amintire...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO