Ziarul de Duminică

Un mare caricaturist american pe simezele bucureştene GALERIE FOTO

Un mare caricaturist american pe simezele bucureştene/ de Ziarul de duminică

Un mare caricaturist american pe simezele bucureştene/ de Ziarul de duminică

18.05.2012, 00:02 208

Ambasada SUA la Bucuresti şi MNAC prezintă timp de aproape o lună (mai precis până pe 10 iunie) o expoziţie de caricaturi politice ale lui Kevin "KAL" Kallaugher, editorial cartoonist pentru revista The Economist şi pentru cotidianul The Baltimore Sun.

Vernisajul expoziţiei s-a bucurat de participarea specială a autorului. Expoziţia mai cuprinde şi caricaturi istorice din colecţia Bibliotecii Congresului SUA, care ilustrează rolul pe care desenele satirice îl pot avea în modelarea culturii politice a unei ţări. "KAL" a petrecut zece ani lucrând la Londra pentru publicaţii ca The Observer,The Sunday Telegraph,Today şi The Mail on Sunday; în 1988 s-a întors în SUA, la ziarul The Baltimore Sun. Între 1988 si 2006, a desenat peste 4.000 de caricaturi pentru The Sun, continuând să deseneze săptămânal pentru The Economist.

Lucrările lui KAL pentru The Sun şi The Economist au apărut în peste 100 de publicaţii din lumea întreagă, inclusiv Le Monde, Der Spiegel, Pravda, Krokodil, Daily Yomiuri, The Australian, The International Herald Tribune, The New York Times, Time, Newsweek, U.S. News şi The Washington Post.

Caricaturile sale sunt distribuite în lumea întreagă de Cartoonarts International şi de New York Times Syndicate. Kallaugher a publicat o selecţie din caricaturile sale apărute în The Economist în albumul Drawn from The Economist (1988), şi patru antologii din desenele publicate în Baltimore Sun cartoons, intitulate KALtoons (1992), KAL Draws a Crowd (1996) şi KAL Draws the Line (2000). O altă selecţie, KAL Draws Criticism, a fost tipărită 2006. În februarie 2010, KAL a lansat prima sa aplicaţie iPhone, care porneşte de la cea mai recentă antologie de desene, numită KAL Draws Criticism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO