Ziarul de Duminică

Un tablou "Car cu boi", de Grigorescu, ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România

Un tablou "Car cu boi", de Grigorescu, ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România
28.09.2010, 15:00 86

Un tablou "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, care va fi scosla licitaţie, joi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti,ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România, audeclarat reprezentanţii casei Artmark, marţi, într-o conferinţă depresă, scrie Mediafax.

Potrivit organizatorilor, licitaţia care va avea loc joi, laOpera Naţională Bucureşti, va fi cea mai mare din Europa, ca numărde participanţi, aproximativ 900, şi cu 127 de lucrări expuse,printre care şi un tablou "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu. Înpremieră pentru piaţa de artă din România, lucrări ale celor maiimportanţi pictori români care au abordat genurile impresionism şipostimpresionism vor fi scoase la vânzare într-o licitaţiepublică.

Vedeta licitaţiei Artmark este lucrarea "Car cu boi", ocapodoperă a artistului român Nicolae Grigorescu, estimată la peste200.000 de euro. În acest moment, "Car cu boi" este cel mai valorostablou din România şi ar putea deveni, odată cu licitaţiaorganizată de Artmark, şi cea mai scumpă lucrare vândută vreodatăîn ţară. Citiţi mai mult despre cea mai scumpă lucrare de artă vândutăvreodată în România pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO