Analiză

Cât te costă să nu fii omorât pentru un loc de parcare

Cât te costă să nu fii omorât pentru un loc de parcare

Autor: Ioana Mihai, Anca Arsene-Barbulescu

21.02.2011, 15:05 44

Jafurile armate, violenta crescuta, focurile de arma inaltercatii provocate de motive (aparent) stupide, ca un loc deparcare, s-au inmultit. Nicio surpriza ca vanzarile de arme siservicii de paza si protectie cresc. Asa au ajuns afacerile legatede securitate, conform estimarilor BUSINESSMagazin, in jurul a un miliard deeuro.

Autoapararea este un mod de viata; trebuie sa fii pregatit, darnu obsedat", spune Costin Mihaila, managerul de la Samurai Club. Unpostas si-a pus in mod decisiv amprenta pe viata lui cand i-adaruit, in urma cu 48 de ani, o carte despre judo, in franceza. "Aminvatat franceza ca sa pot citi cartea, care mi-a schimbat viata.Sunt foarte energic si inca din copilarie eram predispus ladinamism excesiv", spune Mihaila, in varsta acum de 60 de ani.Mihaila este manager al Samurai Club si vreme de peste patrudecenii a fost un adevarat Miyagi pentru elevi de toate varstele,dornici sa ia lectii de autoaparare. Mai cu seama in ultimul an sijumatate, spune Mihaila, s-a cristalizat un interes sporit pentrulectiile de autoaparare, "poate pentru ca oamenii au inceput saperceapa mai acut violenta sporita din societate". Citiţi mai multedespre costurile protecţieipersonale pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO