Analiză

Cum ar scoate opoziţia ţara din criză: între revenirea impozitului forfetar şi scăderea TVA

Cum ar scoate opoziţia ţara din criză: între revenirea impozitului forfetar şi scăderea TVA
15.07.2010, 13:06 36

Opoziţia, indiferent de partidele care o compun, recomandă deobicei cele mai puţin dureroase măsuri atunci când nu e în situaţiade a guverna şi pare să aibă în mânecă soluţii miraculoase laprobleme cărora puterea nu le găseşte rezolvarea. În opiniareprezentanţilor PSD şi PNL, ei ar fi putut evita concomitentcreşterea TVA la 24% şi reducerea de salarii şi pensii dacă s-ar fiaflat în locul actualului guvern.

Deputatul şi vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, care este şiautorul programului economic al social-democraţilor, avanseazăsoluţiile alternative ale partidului lui: eliminarea impozituluiminim pe cifra de afaceri şi introducerea impozitului forfetar peactivităţi - o mai veche propunere a deputatului PSD încă dincampania electoralâ din 2008; dublarea redevenţelor încasate destat ca urmare a concesionării resurselor neregenerabile;înăsprirea controalelor pentru reducerea muncii la negru; reducereaevaziunii fiscale şi atragerea astfel a 2% din PIB doar în 2010;îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels