Analiză

Zona metropolitană Bucureşti s-ar putea întinde până la Dunăre

Zona metropolitană Bucureşti s-ar putea întinde până la Dunăre

Autor: Maria MANOLIU

13.06.2011, 10:00 1623

În cinci ani, Bucureştiul ar putea avea deschidere la Dunăre.Câteva detalii din proiectul de regionalizare al României, pe careGuvernul îşi va asuma răspunderea, au fost prezentate pentrugândul, de deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oameniicare lucrează la acest document.

Potrivit proiectului, zona Bucureşti-Ilfov se va dezvolta întrei etape, urmând ca, până în 2016, să cuprindă Olteniţa şilocalităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu.

"În prima etapă se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul. Vom avea 48de unităţi administrativ-teritoriale pe o suprafaţă de 2.800 dekilometri pătraţi, de zece ori mai mult decât este acum.

În etapa a doua vom avea 62 de localităţi şi o suprafaţă de3.800 kilometri pătraţi.

Peste 5 ani suprafaţa regiunii Bucureşti-Ilfov va fi de 5.600 dekilometri pătraţi iar graniţele vor ajunge în zona de sud până laDunăre. Prima etapă se va face prin lege urmând ca celelalte douăetape să se facă pe principiul asociativităţii unităţiloradministrativ terioriale", ne-a prezentat proiectul deputatulGherasim. Despre zona metropolitană Bucureşti citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO