Auto

ASF: Asigurătorii au scumpit cu peste 40% prima medie pentru transportatori din vară până în prezent

ASF: Asigurătorii au scumpit cu peste 40% prima medie...

Autor: Anelis Baciu

24.02.2016, 14:41 2301

Prima medie anuală pentru poliţele auto obligatorii încheiate de transportatori a crescut cu 43% în intervalul iunie 2015-ianuarie 2016 şi se situează la peste 4.500 de lei, potrivit statisticilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Separat, pe segmentul autoutilitare/autocamioane, prima medie a urcat cu 46%, în timp ce pentru vehiculele destinate transportului de persoane creşterea a fost de 61%”, menţionează ASF.

Este prima data de la protestele transportatorilor din decembrie anul trecut când ASF vine cu statistici detaliate privind tarifele pentrui poliţele RCA. Datele arată că asigurătorii respectă protocolul care prevedere limitarea majorării tarifelor până la miximum 50%.

Creşterea tarifelor la RCA a generat discuţii aprinse şi a tensionat piaţa anul trecut. În primele luni din 2015 au apărut acuzaţii la adresa companiilor de asigurări că au majorat primele la poliţele pentru tineri, pentru ca anul să se încheie cu proteste în stradă ale transportatorilor care au reclamat creşteri nejustificate ale primelor la asigurărilor RCA pentru camioane şi autocare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO