Auto

Audi aduce noul A4 pe segmentul decapotabilelor

22.02.2006, 22:00 13

Vanzarile noului Audi A4 cabrio au inceput luna aceasta pe pietele europene, modelul dispunand de modificari atat la nivelul designului cat si al motorizarilor si echiparilor comparativ cu predecesorul sau.

Pretul noului model Audi pe piata europeana incepe de la 37.000 de euro pentru modelul de 1,8 litri cu turbocompresor si 163 de cai putere.

Pentru protectia pasagerilor, noul Audi A4 cabriolet ofera o echipare standard care include airbag-uri frontale si laterale dar si ultima generatie de sistem electronic de control al stabilitatii ESP.

Noutatile in ceea ce priveste echiparea noului model sunt sistemul de iluminare in curba precum si sistemul de navigatie cu DVD, similar cu cel intalnit pe modelele A4 berlina si A3. Spre deosebire de modelul anterior, A4 cabrio a suferit modificari si la nivelul directiei si suspensiilor, pentru imbunatatirea caracteristicilor dinamice ale automobilului.

A4 cabriolet este disponibil optional cu tractiune integrala si cu trei tipuri de transmisie: una manuala si doua automatice: Multitronic si Tiptronic.

Toate locurile sunt echipate cu centuri de siguranta pretensionate si tetiere. Echiparea de siguranta a masinii mai include si airbag-uri pentru sofer si pasager cu activare in doua etape precum si airbag-uri laterale.

Modelul este echipat standard cu un soft-top operabil in totalitate electric si cu un sistem de climatizare automata cu control separat al temperaturii pentru sofer si pasager. Versiunea cabrio este cu 150 respectiv 195 de kilograme mai grea decat versiunea berlina, in functie de versiune, datorita echipamentelor de siguranta suplimentare specifice decapotabilelor.

Optional, este disponibil si pachetul de echipare "S line", care consta din suspensii mai flexibile, si jante de 17 sau 18 inci.

Reprezentantii Porsche Romania, importatorul modelului marcii Audi, estimeaza vanzari de 30 de unitati in acest an pentru A4 cabriolet, potrivit Mediafax. Compania va mai introduce in acest an pe piata romaneasca modelele Q7 (in luna aprilie), noile generatii TT si Allroad Quattro (la mijlocul anului), precum si gama S.

Pe piata romaneasca, modelul este disponibil incepand de saptamana trecuta.

Categoria publicului tinta pentru noul A4 cabriolet este reprezentata de segmentul de clienti cu varsta pana in 30 de ani, atat barbati cat si femei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO