Auto

Bijuterii pe două roţi. Vezi aici cele mai scumpe motociclete din lume. Galerie FOTO

Ecosse Titanium Series RR Limited Edition- 300.000 de dolari

Cele mai scumpe motociclete din lume

Autor: Traian Terzianm

03.04.2011, 14:03 371

Spre exemplu, cea mai scumpă motocicletă din lume- Ecosse Titanium SeriesFE Ti XX, costă 300.000 de dolari şi are carcasa din titanşi fibră de carbon. Cei care o vor cumpăra vor primi şi un ceasunicat, fabricat de producătorul BRM. Au fost create doar 13modele.

Americanul Sylvester Howard Roper este inventatorulmotocicletei. El a realizat un model în anul 1980. Ulterior, toatecreaţiile sale au fost expuse la târgurile din estul Americii.

Europenii utilizau aceste vehicule între cele două războaiemondiale, deoarece le considerau un mijloc de transport mult mairapid ca maşinile sau căruţele.
Odată cu trecerea timpului, motocicletele s-au îmbunătăţitconsiderabil, motoarele lor au devenit mai puternice şi maiperformante, iar designul tot mai futuristic.

Topul celor maiscumpe motociclete (cel mai recentclasament):

Icon Sheene- 172.000 dedolari

Această motocicletă a fost creată de AndrewMorris în onoarea campionului mondial al British Grand Prix, BarrySheene, care a murit în 2003 la vârsta de 52 deani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO