Auto

BMW se reinventează pentru a lupta cu Tesla

Autor: Catalina Apostoiu

28.11.2017, 00:00 2042

BMW are în plan investiţii de zeci de miliarde de euro în noi tehnologii în speranţa de a face faţă ameninţării Tesla, însă îşi poate producătorul auto german susţine vânzările în timpul derulării procesului de transformare?

În următăorii ani, producătorul auto bavarez vrea să se transforme într-o companie high-tech de talia Apple sau Google, să dezvolte zeci de modele electrice şi autonome şi să investească masiv în R&D, potrivit Handelsblatt. Scopul: recâştigarea de cotă de piaţă de la Tesla. Iar totul se va întâmpla în timp ce BMW va vinde mai multe maşini ca oricând şi-şi va prinde din urmă rivalul Daimler, producătorul Mercedes.

Nicolas Peter, directorul financiar al BMW, a găsit deja 700 milioane de euro pentru R&D în acest an, alte sute de milioane urmând să fie adăugate în ultimul trimestru. Pentru anul viitor, compania se aşteaptă să investească 7 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare, cu aproape 2 miliarde de euro mai mult decât se plănuise anterior, iar un nivel similar este prevăzut pentru 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO