Auto

Braşovul cumpără 35 de troleibuze şi autobuze noi cu 16 mil. euro de la Uniunea Europeană

Braşovul cumpără 35 de troleibuze şi autobuze noi cu...

Autor: Laurentiu Cotu

10.02.2020, 16:23 841

Primăria municipiului Braşov a câştigat un proiect european de peste 19 mil. euro, din care aproximativ 16 mil. euro reprezintă fondurile europene nerambursabile, pentru achiziţionarea a 35 de noi troleibuze şi autobuze. Proiectul prevede achiziţionarea a 25 de troleibuze electrice şi a 10 autobuze hibrid, ce vor fi utilizate pe cele 5 trasee de troleibuze existente, iar autobuzele hibrid vor fi alocate pe 3 trasee care circulă în centrul oraşului, înlocuind vehiculele existente cu norma de poluare Euro 2 sau 3. Mijloacele de transport public noi vor asigura funcţionalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz, nemaifiind necesară înlocuirea lor cu autobuze, şi respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de vârf, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Semnăm unul dintre  contractele de finanţare importante pentru dezvoltarea oraşului nostru într-un mod durabil, care contribuie la mobilitatea urbană, printr-un sistem de transport ecologic. Astfel, Uniunea Europeană finanţează cu aproape 16 milioane de euro achiziţia a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid. Acestea vor completa flota de  mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că vom ajunge la 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride.’’, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Municipiul Braşov este unul dintre oraşele româneşti indicate de Comisia Europeană pentru valorile ridicate de poluare a aerului provenit din traficul auto. Scopul proiectului este de reducere a emisiilor de carbon şi de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Braşov, prin creşterea atractivităţii sistemului de transport public.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO