Auto

Brera-noul coupe Alfa Romeo desenat de Giugiaro

09.11.2005, 18:29 39

Alfa Romeo Brera, model la a carui creatie a contribuit si designerul italian Giugiaro, va fi lansata pe piata europeana la sfarsitul acestui an.

Brera, un coupe cu 4 locuri, are la baza prototipul cu acelasi nume care a fost prezentat publicului pentru prina data in anul 2002. Noul model care va fi introdus in productia de serie a uzinelor Alfa Romeo va inlocui de pe piata modelul GTV.

Una din caracteristicile caroseriei noului model este acoperisul din sticla, prevazut cu o cortina longitudinala actionata electric, pentru a proteja pasagerii de expunerea excesiva la lumina soarelui. In ciuda aspectului compact, Brera are dimensiuni apreciabile: o lungime de 4,4 metri, o latime de 1,8 metri si o inaltime de 1,3 metri.

Gama de propulsoare a noului Brera cuprinde doua motorizari pe benzina, de 185, respectiv 260 de cai-putere. Cele doua motoare au capacitatea cilindrica de 2,2, respectiv 3,2 litri. Ambele motorizari sunt dezvoltate de General Motors. De la lansarea modelului 159, Alfa Romeo a inceput sa foloseasca motoare pe benzina provenite de la alti fabricanti, o premiera pentru compania italiana.

In viitorul apropiat, modelele Brera vor fi echipate si cu un motor diesel de 2,4 litri JTD ce dezvolta 200 de cai-putere. Ca transmisii, vor fi oferite o cutie de viteze automata sau una manuala, cu 6 rapoarte.

Performantele dinamice sunt evidentiate de suspensiile fata de tip patrulater si suspensiile spate tip Multilink, similare cu cele intalnite si la modelul 159. La confortul ridicat, Alfa Romeo adauga si un aspect sportiv, iar pentru unele versiuni exista si o tractiune integrala evoluata denumita "Alfa Q4".

Sistemul de control al stabilitatii nu poate fi deconectat, asa cum se intampla in cazul modelului Alfa Romeo 159. Optional, Brera va fi echipat cu jante de 16, 17 sau 18 inci, iar incepand cu 2006 va fi disponibil si un sistem de monitorizare a presiunii in pneuri.

Noul model va dispune de 7 airbag-uri: doua frontale, doua laterale, doua pentru protectia capului pasagerilor, si unul pentru protectia genunchilor soferului.

Brera va dispune si de faruri cu xenon, sistem de pornire a motorului prin intermediul unui buton, instalatie de climatizare manuala sau automatica bi-zona, echipament audio Bose sau sistem de navigatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO