Auto

Cea mai scumpă maşină sport vândută vreodată la o licitaţie în SUA. Galerie FOTO

Cum arată cea mai scumpă maşină vândută vreodată în SUA

Cum arată cea mai scumpă maşină vândută vreodată în SUA

Autor: Octavian Calei

24.08.2013, 16:36 923

Un model rar de Ferrari din anii ‘60 a fost vândut sâmbătă la o licitaţie în SUA pentru suma record de 27,5 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Maşina este un Ferrari 275 GTB/4*S NART (North American Racing Team) Spyder din 1967 iar preţul achiziţionării a fost cel mai ridicat din lume pentru o maşină italienească şi cel mai mare pentru o maşină cumpărată vreodată la o licitaţie din SUA.

Automobilele sport din anii ’50 şi ’60 produse de Ferrari sunt cele mai valoroase maşini din lume, dominând piaţa licitaţiilor cât şi cea privată.

Casa de licitaţii RM a estimat valoarea maşinii între 14 şi 17 milioane de dolari. Autovehiculul a aparţinut omului de afaceri Eddie Smith, singurul proprietar.

Modelul NART Spyder este creaţia lui Luigi Chinetti, importatorul mărcii italieneşti din America de Nord.

Ferrari 275 GTB/4*S NART are un motor V12 de 3,2 litri şi suspensie independentă pe toate roţile.

Numai zece astfel de modele au fost construite iar preţul de vânzare era de 15.000 de dolari în 1968, conform Business Insider.

Cumpărătorul ar fi antreprenorul canadian din industria modei Lawrence Stroll, fondatorul Tommy Hilfiger. Stroll a licitat printr-un intermediar.

Încasările din vânzarea maşinii vor fi donate în scopuri caritabile, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii RM.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO