Auto

Dacia Duster, cea mai vândută maşină de teren în 2010. Vezi care au fost concurenţii

Dacia Duster, cea mai vândută maşină de teren în 2010. Vezi care au fost concurenţii

Autor: Mediafax

13.02.2011, 15:57 45

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan şi Ford Kugasunt cele mai vândute autoturisme din clasa SUV în2010, modelul românesc dominând detaşat segmentul, cu o cotă depiaţă de aproape 40%, reiese din datele Asociaţiei Producătorilorşi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Primul SUV al Dacia este urmat în clasament deVolkswagen Tiguan, care deţinea anul trecut 6% dintr-o piaţă de12.256 de vehicule în 2010. Modelul german a urcat o poziţie întopul maşinilor de teren, al cărui loc trei este ocupat de FordKuga, care, cu aproape 5% din piaţă a avansat două poziţii.

Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4%cotă de piaţă), model lansat în 2010.

Următoarele poziţii au revenit modelelor BMWX5, în urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, în urcarecu o poziţie, şi BMW X6, model nou intrat în top zece.

De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nouintrat în clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborât optpoziţii, şi Honda CR-V, alt vehicul nou intrat în top zece, pe careîl şi închide. Citiţi mai mult despre cele mai vândute maşini de teren în 2010 pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO