Auto

După Toyota, Fiat şi Kia, şi Ferrari recheamă maşini în service

Autor: Bogdan Alecu

05.09.2010, 23:54 41

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, va rechema înservice şapte modele Ferrari 458 Italia livrate pe piaţa locală, caparte a campaniei internaţionale de rechemare. În aceste condiţii,numărul total al brandurilor de maşini rechemate va ajunge lasfârşitul acestui an la opt, iar al autovehiculelor la 11.800,potrivit unei analize a ZF.
Printre aceste mărci, se găsesc pe lângă brandul de lux Ferrari şimărci "de volum" precum Toyota, Kia sau Renault. Majoritateaproblemelor vizează în primul rând sistemele de frânare şi cel dedirecţie, în timp ce în cazul constructorului italian de maşinisport problema este legată de un material izolator.

10 Ferrari au ars la nivelinternaţional

În total, la nivel mondial construc­torul italian Ferrari varechema peste 1.200 de maşini. Campania a fost declanşată pemotivul că atunci când în zilele călduroase se rulează într-unregim "mai sportiv", motorul se încinge foarte tare, iar materialulizolant din compartimentul motor nu face faţă, existând astfelpericolul unui incediu.
Potrivit presei inter­na­ţionale, până acum au fost raportate 10maşini 458 Italia care au ars la nivel mondial, niciunul însă înRomânia.
"Până în acest moment s-au livrat şapte modele 458 Italia pe piaţalocală şi mai sunt în curs de livrare alte cinci. Maşinile care nus-au livrat încă nu vor fi afectate de campania de rechemaredeoarece toate modelele fabricate după septembrie 2010 au dejamodificarea realizată pe linia de fabricare", au spus oficialiiForza Rossa.
Costurile campaniei de rechemare sunt acoperite integral deconstructor, iar maşinilor afectate li se vor înlocui panourileaflate în zona pasajelor roţilor din spate. Întreaga opera­ţiune vadura potrivit oficialilor importatorului mai puţin de o oră.
Toyota, cea mai amplă campanie de rechemare
Kia RomAuto a demarat în vara acestui an o campanie de reche­marepentru 800 de modele Kia cee'd echi­pate cu sistem de control alstabilităţii ESP asam­­blate între 1 aprilie 2008 şi 30 martie 2009pentru o verificare la sistemul de frânare.
Anterior, AutoItalia, importatorul Fiat pe piaţa locală, a demarato ope­raţiune de rechemare în service a 472 de modele Fiat GrandePunto cu posibile probleme la sistemul de frânare.
Anul acesta campanii de rechemare au mai avut şi cei de la Renault,pentru 1.073 de modele Laguna III comercia­lizate pe piaţa locală.Pentru acestea exista riscul deteriorării pretensiona­to­ruluicenturii de siguranţă de la şofer, în numite condiţii de utilizare,atunci când scaunul este în poziţia cea mai de jos.
Cea mai amplă campanie de re­che­mare de pe piaţa locală de anulacesta aparţine însă constructorului japonez Toyota, cu peste11.800 de maşini cu po­sibile probleme la pedala de acceleraţie. Laacestea se adaugă şi 38 de maşini Toyota Land Cruiser 150 la carese va actualiza sistemul de sta­bilitate al maşinii.
Operaţiuni de rechemare au mai de­marat anul acesta şi cei de laOpel pentru SUV-ul Antara în ceea ce priveşte sistemul de direcţie,Peugeot pentru 13 modele 107 fabricate în parteneriat cu cei de laToyota, Nissan pentru 71 de maşini Micra cu posibile probleme laairbagul pasagerului dreapta, dar şi în cazul a 446 de SUV-uriVolvo XC90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO