Auto

Extravaganţă britanică: cum arată X-1, maşina de peste 1 mil de euro construită la comandă de McLaren. Galerie FOTO

Extravaganţă britanică: cum arată X-1, maşina de peste 1 mil de euro construită la comandă de McLaren. Galerie FOTO

McLaren X-1

Autor: Octavian Calei

26.08.2012, 22:17 2736

Producătorul britanic de maşini McLaren a prezentat un automobil cu o valoare estimată la peste 1 milion de euro construit în trei ani la comanda unui multimilionar excentric, scrie Daily Mail.

Maşina pare o combinaţie dintre Batmobile (automobilul personajului Batman din filme - n.r.) şi modelul MP4-12C McLaren.

Proprietarul şi-a dorit o maşină de vis, unică. El le-a cerut celor de la McLaren să-i construiască o maşină "eternă" şi de o "eleganţă clasică".

După trei ani de discuţii, proiectare şi construcţie, McLaren a dezvăluit modelul X-1 în orăşelul american Monterey, din California.

Automobilul are un motor de 3,8 litri ce dezvoltă mai mult de 600 de cai putere.

McLaren a anunţat că X-1 este cel mai ambiţios proiect al lor.

Cel care a proiectat maşina, coreeanul Hong Yeo, s-a inspirat de la următoarele modele:1961 Facel Vega, 1953 Chrysler D'Elegance Ghia, 1959 Buick Electra, 1939 Mercedes-Benz 540K şi 1971 Citroen SM.

McLaren nu a dezvăluit identitatea cumpărătorului misterios şi nici suma de bani plătită pentru maşină, însă zvonurile care circulă pe Internet spun că acesta ar putea fi creatorul de modă american Ralph Lauren sau prezentatorul de televiziune Jay Leno, ambii fiind cunoscuţi fani ai McLaren şi ai maşinilor clasice.

Paul MacKenzie, directorul programului de operaţiuni speciale de la McLaren, a spus despre clientul misterios că mai deţine un McLaren F1, un Mercedes-Benz SLR şi un McLaren 12C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO