Auto

Ferrari bate Bugatti şi Mercedes la cele mai scumpe licitaţii de maşini din lume

Ferrari bate Bugatti şi Mercedes la cele mai scumpe...

Autor: Ştefan Stan

17.04.2013, 15:11 777

Maşinile de curse Ferrari, din 1950 şi 60’, în special modelul Testa Rossa, sunt cele mai valoroase maşini din lume, potrivit unui clasament al preţurilor de la licitaţii, scrie Bloomberg.

Două maşini Ferrari 250 Testa Rossa au fost în fruntea listei de vânzări, crescând popularitatea producătorului italian de maşini, deja formată printre colecţionarii privaţi.

Investitorii s-au concentrat pe mărci văzute drept „cele mai de dorit” şi „cele mai sigure achiziţii”, în timp ce preţurile au ajuns la noi recorduri. În lista de licitaţie, Ferrari ocupă 9 locuri din top 20, învingând Mercedes-Benz, care are doar 4 poziţii, şi Bugatti, care are 2.   
“În timp ce un număr în creştere de maşini clasice sunt vândute la licitaţie, vârful pieţei rămâne dominat de acorduri private. Mă îndoiesc că voi vedea curand un Ferrari 250 GTO, un Bugatti Tip 57SC Atlantic, sau un Alfa Romeo 8C 2900 la vreo licitaţie publică”, a declarat Simon Kidston, fondator al firmei de consiliere Kidston SA.

În 2012, o Ferrari Testa Rossa, maşina în care pilotul american Phil Hill a câştigat circuitul Le Mans de 24 de ore în 1958, a fost vândută  cu 25 de milioane de dolari.

Recordul absolut pentru o maşină a fost pentru un Ferrari 250 GTO 1962, vândută cu 35 de milioane de dolari. 

Deţinătorii celor mai rare maşini din lume nu vor să îşi asume riscul ca valoarea maşinilor să fie compromisă de un eşec în cadrul unei licitaţii publice, preferând să discute în mod discret cu alţi colecţionari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO