Auto

Forza Rossa: Vom vinde 10-15 Ferrari pe an

06.05.2008, 19:03 59

Compania Forza Rossa, care deschide astazi primul showroom din Romania al producatorului de masini sport de lux Ferrari, are ca target de vanzari 10-15 unitati pe an.
"Noi tintim si statele vecine Romaniei, cum ar fi Bulgaria, Moldova, Ucraina si tarile din fosta Iugoslavie, deoarece in acestea nu exista reprezentante Ferrari, iar pentru noi este un avantaj", a declarat Roxana Valcu, directorul de comunicare al companiei.
Firma a inceput sa vanda Ferrari luna trecuta, insa pana in prezent nu a existat un loc de expunere si un spatiu pentru service. Noul showroom cu facilitati de service este amplasat in Otopeni, langa aeroportul international Henri Coanda si a fost realizat in urma unei investitii initiale de 5 mil. euro.
Suprafata totala pe care se intinde investitia Forza Rossa este de 2.800 de metri patrati, din care 350 mp sunt alocati showroomului. Cladirea va avea de asemenea un spatiu de service pentru trei automobile, un loc pentru diagnosticare, precum si spatii de tip "car sitting". Acestea pot gazdui, pe perioada iernii, automobile Ferrari, in conditii constante de temperatura si umiditate. Ferrari-urile care vor sta la car sitting vor fi asezate pe perne pneumatice create special pentru protectia automobilelor.
Sediul Forza Rossa va gazdui de asemenea un magazin Ferrari, birouri si sediul clubului posesorilor de masini Ferrari. Firma este detinuta de Ion Bazac (cu 47,5% din actiuni), Camelia Bazac (5%) si Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg (47,5%).
Ferrari a vandut anul trecut circa 6.500 de masini pe plan mondial, in crestere cu 14% fata de 2006, avans sustinut de modelele F430 si 599 GTB Fiorano.
In Romania au fost inmatriculate anul trecut zece Ferrari noi si 15 second-hand, in crestere fata de un automobil nou si alte sase second-hand in 2006. Piata automobilelor de lux din Romania a fost estimata anul tecut la 18 mil. euro, potrivit Ministerului de Interne fiind inmatriculate mai mult de 120 de automobile cu un pret de peste 120.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO