Auto

General Motors a obţinut un profit de 1 miliard de dolari în primul trimestru, peste aşteptări

Autor: Mediafax

03.05.2012, 16:08 209

General Motors (GM) a obţinut în primul trimestru un profit net de 1 miliard dolari, peste aşteptările analiştilor, dar în scădere de la 3,15 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a avut un câştig excepţional de 1,5 miliarde dolari din vânzarea unor participaţii la Delphi şi Ally

Veniturile producătorului auto american au urcat cu 4,4%, de la 36,2 miliarde de dolari la 37,8 miliarde de dolari.

Acţiunile GM au urcat cu 3,1% în urma informaţiilor, la 23,64 dolari pe unitate.

GM anticipează că rezultatele operaţiunilor nord-americane din trimestrul al doilea şi cel de-al treilea vor fi în mare parte similare cu cele din primele trei luni ale anului.

"Asistăm în mod clar o îmbunătăţire a condiţiilor economice în Statele Unite. Este o îmbunătăţire modestă a indicatorilor fundamentali, care nu va fi în mod sigur liniară", a declarat directorul Financiar Dan Ammann.

Rezultatele din primul trimestru au înregistrat un impact de 800 de milioane de dolari din cauza majorării preţurilor vehiculelor şi a stimulentelor mai mici oferite de grup cumpărătorilor.

GM a oferit clienţilor stimulente generoase în 2011, pentru creşterea vânzărilor, dar în acest an nu a mai aplicat această strategie.

Profitul pe acţiune a fost de 60 de cenţi, dar excluzând elementele excepţionale, legate de amortizarea fondului comercial în Europa, acest profit a fost de 93 de cenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO