Auto

Germania ar putea renunţa la VITEZA NELIMITATĂ de pe autostrăzi. Ce limitare vor să propună

Germania ar putea renunţa la VITEZA NELIMITATĂ de pe autostrăzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Ana Borlescu

09.05.2013, 09:37 3262

"Cred că este rezonabilă o limitare pe autostrăzi deoarece toate statisticile arată că aceasta ar diminua numărul de morţi şi de accidente grave", a asigurat preşedintele partidului social-democrat (SPD) într-un interviu pentru cotidianul regional "Rheinische Post".

"Restul lumii face asta de mult timp", a adăugat acesta în timp ce printre clişeele menţionate în general despre Germania se numără des viteza nelimitată pe autostrăzi.

Însă această luare de poziţie a fost imediat respinsă chiar în cadrul partidului său, mai ales de candidatul SPD la postul de cancelar pentru alegerile legislative din septembrie, Peer Steinbruck.

"Pe o mare parte a reţelei rutiere germane avem deja o limitare de viteză", a argumentat Steinbruck, pentru televiziunea publică regională WDR. Acesta a adăugat că nu vrea să se "amestece din nou" în dezbatere.

 

Purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, a subliniat de asemenea că Angela Merkel nu intenţionează să introducă o limită de viteză pe autostrăzile germane unde nu este neobişnuit să vezi maşini cu peste 200 de kilometri la oră.

Vedeţi aici ce limite vor să pună pe autostrăzi 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO