Auto

La Audi cresc profiturile

26.02.2003, 00:00 12

Producatorul german Audi, ramura de automobile de lux a grupului Volkswagen a inregistart anul trecut o crestere de 4,7% a profitului net pana la 587 de milioane de euro. Cirad e afaceri a grupului a acrescut in aceeasi perioada cu 2,6% la 22,6 miliarde de euro, "in conditiile unui mediu economic foarte diicil" apreciaza oficialii companiei.
Astfel Audi a inregistrat al saptelea an consecutiv de crestere a cifrei de afaceri si a numarului de automobile livrate, care a crescut in 2002 cu 2,2% la peste 742.000 de unitati. In Germania,  cea mai mare piatsa europeana vanzarile Audi au scazut cu 4,4% pana la 243.650 unitati, in timp ce in Statele Unite, Audi a livrat peste 85.700 de automobile, ceea ce reprezinta un nivel record pentru marca germana. Pentru acest an oficialii Audi estimeaza cel putin mentinerea volumelor de vanzari si a profitului de anul trecut. "Plecam de la premisa ca vom avea de-a face si in acest an cu o conjunctura nefavorabila si in aceste conditii dorim sa pastram niveluriled e anul trecut" a declarat Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Audi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO