Auto

Matthias Mueller, veteranul de 62 de ani care l-ar putea înlocui pe Winterkorn ca CEO al Volkswagen

Matthias Mueller, veteranul de 62 de ani care l-ar putea...

Autor: Ştefan Stan

24.09.2015, 20:58 944

Matthias Mueller, şeful Porsche, este cel mai probabil să fie succesorul lui Martin Winterkorn ca CEO al Volkswagen şi să repare imaginea companiei, potrivit unor surse din companie citate de Bloomberg. 

Muller este un veteran în companie, cu o istorie de patru decenii, care se bucură de suportul famiei care controlează Volkswagen, cât şi de suportul liderilor sindicatelor. Decizia finală va fi anunţată vineri, când bordul se va întruni pentru a vota la sediul din Wolfsburg, Germania. 

Fostul CEO Martin Winterkorn şi-a anunţat demisia ieri seară, în urma celui mai mare scandal în care a fost implicat Volkswagen. 

Cariera lui Mueller a început ca strungar, după care şi-a continuat studiile în IT. El a lucrat la Volkswagen încă din 1970, experienţă care poate fi văzută ca decisivă în obţinerea jobului. 

Sub conducerea sa, Porsche a ajuns la vânzări de 200.000 de unităţi pe an, target pe care l-a atins cu trei ani mai devreme decât era anticipat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO