Auto

Negocierile dintre GM şi Peugeot, aproape de finalizare

Alianţa dintre GM şi Peugeot este aproape să se materializeze

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

28.02.2012, 14:06 282

General Motors este în negocieri avansate pentru preluarea unei participaţii din acţiunile PSA Peugeot Citroen, în cadrul discuţiilor privind încheierea unei alianţe între cei doi constructori auto, au declarat pentru Reuters surse apropiate situaţiei.

Sursele citate au arătat că GM va prelua probabil mai puţin de 5% din acţiunile grupului francez.

În paralel, surse apropiate discuţiilor au declarat pentru Bloomberg că PSA Peugeot ar putea vinde aproximativ 7% din acţiuni către GM.

Tranzacţia ar avea rolul de a cimenta alianţa comercială a companiilor.

Valoarea actuală de piaţă a Peugeot este de aproximativ 4,8 miliarde de dolari, astfel că tranzacţia ar putea valora 240-330 milioane de dolari.

Reprezentanţii celor două concerne auto nu au comentat informaţiile.

GM şi Peugeot negociază o alianţă strategică pentru a opri pierderile din Europa şi pentru a reduce costurile de producţie la nivel global, au declarat săptămâna trecută surse apropiate discuţiilor.

Pentru GM, principalul obiectiv este reducerea costurilor operaţionale ale diviziei europene Opel, care merge în pierdere.

Peugeot vizează accesul larg la pieţele internaţionale, pentru a compensa scăderea vânzirlor din Europa, au afirmat sursele citate.

Grupul francez generează cea mai mare parte din vânzări pe piaţa autohtonă şi în Europa, şi încearcă demult să-şi consolideze prezenţa la nivel mondial, în special pe pieţe emergente cu creştere puternică precum China, Rusia şi America Latină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO