Auto

Noua Sonata creste vanzarile Hyundai

20.07.2005, 18:19 19

Hyundai Auto Romania, importatorul general al marcii sud-coreene, anticipeaza pentru acest an vanzari de 4.000 de unitati. Compania a lansat saptamana trecuta modelul din clasa medie Sonata, pentru care estimeaza vanzari situate intre 80 si 100 de autoturisme.

Potrivit reprezentantilor Hyundai Auto Romania, noul model reprezinta identitatea de marca a Hyundai, fiind gandita special pentru piata europeana. Principalele modele cu care concureaza in tarile din Europa sunt, potrivit celor de la Hyundai, Toyota Avensis, Honda Accord, dar si modelele europene Peugeot 407, Volkswagen Passat si Audi A4.

O data cu lansarea celei de-a cincea generatii a modelului Sonata, constructorul asiatic marcheaza si o schimbare a strategiei de vanzari. Cu un design de inspiratie europeana, Sonata vizeaza cu precadere pietele din Europa, modelul fiind primul care face trecerea catre un nou curent in materie de design. Noua versiune Sonata se diferentiaza de modelul anterior prin dimensiunile mai mari si prin nivelul superior al dotarilor.

Sistemele de siguranta activa prezente la varianta standard - ABS si distributia electronica a fortei de franare, EBD (Electronic Brake Distribution), controlul electronic al sta-bilitatii, ESP (Electronic Stability Program) - sunt completate de echipamentele de siguranta pasiva precum airbag-uri frontale, laterale si tip cortina, tetiere active si centuri de siguranta cu pretensionare si limitator de efort.

Propulsia este asigurata de doua motoare alimentate cu benzina, unul cu patru cilindri in linie de 2,4 litri si 166 de cai-putere, respectiv unul cu sase cilindri in V de 3,3 litri si 240 de cai-putere. Transmisia este realizata prin intermediul unor cutii de viteze manuale cu patru sau cinci trepte, respectiv de una automata cu cinci rapoarte.

Hyundai Auto Romania face parte din grupul Tiriac Auto, care comercializeaza marcile Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover si Hyundai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO