Auto

Opel lansează o nouă utilitară în colaborare cu Fiat

 Opel lansează o nouă utilitară în colaborare cu Fiat

Autor: Bogdan Alecu

14.07.2011, 18:41 435

Opel a prezentat noua generaţie autilitarei Combo, modelul comercial compact, realizat acum peaceeaşi platformă cu Fiat Doblo. Acesta este cel de-al doilea Opelrealizat în colaborare cu Fiat, după Opel Corsa, care utilizeazăaceeaşi platformă cu Fiat Grande Punto.

Noua generaţie este disponibilăîntr-o gamă extinsă de variante, prevăzută cu tehnologie avansată,caracterizată printr-un consum deosebit de redus de carburant şi unnivel optim de funcţionalitate.

Versiunea panel van estedisponibilă acum în două variante de ampatament, 2.755 mm sau 3.105mm, ce conferă o lungime totală a autovehiculului de 4,39,respectiv 4,74 metri, precum şi două înălţimi ale autovehiculului,de 1,85 m sau 2.10 m. Noul Opel Combo este disponibil şi învarianta versatilă autoturism-furgon, cu cinci sau şapte locuri şicaroserie cu panouri sau vitrată.

Pentru a asigura accesul uşor laspaţiul de marfă, variantele de furgon pot fi comandate opţional cuuna sau două uşi glisante. Versiunea de autoturism este dotatăstandard cu două uşi glisante şi hayon. Sunt disponibile, deasemenea, uşi duble, asimetrice. Pentru unele configuraţii de panelvan, poate fi instalată o trapă suplimentară în partea din spate aacoperişului, pentru transportul scărilor, de exemplu.

Cu un volum de încărcare de pânăla 3.800 de litri, în varianta cu ampatament scurt (cu scaunulcomplet rabatat) şi 4.600 de litri, în cea cu ampatament mai lung,modelul Combo oferă cel mai mare volum de încărcare din cadrulambelor clase, potrivit oficialilor companiei. Versiunea cuampatament scurt oferă, de asemenea, o platformă pentru încărcăturăcu cele mai mari valori ale lungimii, înălţimii şi lăţimii, întrepasajele roţilor.

Noul Opel Combo va fi disponibilcu cinci variante de motorizare: patru motoare diesel şi unul pebenzină. Gama de motoare diesel cuprinde unităţile 1.3 CDTI şi 1.6CDTI, fiecare dezvoltând o putere de 66 kW/90 cp, precum şi ovariantă 1.6 CDTI cu puterea de 77 kW/105 cp şi unitatea deosebitde performantă 2.0 CDTI, care dezvoltă o putere de 99 kW/135 cp.Motorul de 1,4 litri, pe benzină, dezvoltă o putere de 70 kW/95cp.

Motoarele pe benzină şi variantadiesel 1.3 CDTI sunt dotate cu o transmisie manuală cu cinci treptede viteză, iar unităţile CDTI mai puternice sunt prevăzute cu otransmisie manuală cu şase trepte de viteză.

Toate sistemele de propulsie suntdisponibile opţional cu funcţia Start/Stop, care reduce suplimentarconsumul de carburant şi nivelul emisiilor poluante.

Noul Opel Combo, pe lângă faptulcă este economic datorită consumului scăzut de carburant, permitereducerea costurilor de utilizare, nu în ultimul rând datorităintervalelor lungi de întreţinere.

Varianta de bază a noii generaţiiCombo include un număr mare de echipamente standard, cum ar fiînchiderea centralizată, servodirecţia, coloana de direcţiereglabilă în înălţime şi adâncime, geamurile cu acţionare electricăşi scaunul şoferului reglabil în patru direcţii (opţional estedisponibilă şi posibilitatea reglării în înălţime), precum şi unairbag pentru şofer, sistem de frânare cu ABS şi un kit pentrurepararea pneurilor.

Varianta de autoturism Combo estedisponibilă cu nivelul de echipare Essentia, Enjoy sau Cosmo.Printre dotările opţionale se numără telecomanda pentru închidereacentralizată, geamurile spate cu acţionare electrică şi airbagurilaterale în faţă. Dar, indiferent de tipul de caroserie sau denivelul de echipare ales, în mod sigur noul Opel Combo va fi laacelaşi nivel ridicat în ceea ce priveşte raportul calitate/preţprecum este în domeniul eficienţei absolute.

Noul Opel Combo va fi oferit sprevânzare la începutul lunii februarie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO