Auto

Pagani reintră în cursa pentru cea mai rapidă maşină din lume - GALERIE FOTO

Pagani reintră în cursa pentru cea mai rapidă maşină din lume - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2011, 14:33 109

Pagani, unul dintre cei mai exclusivişti constructori deautomobile din lume, depăşind inclusiv Ferrari, va prezenta încadrul Salonului Auto de la Geneva noul Huayra, un modelsuper-sport proiectat pentru a depăşi Zonda, modelul actual almărcii italiene. Noul model dispune de un motor V12 de 700 CPfabricat de AMG - tunerul oficial al Mercedes-Benz, supraalimentatcu două turbocompresoare.

Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu şapte treptesemi-automată cu ambreiaj - schimbarea treptei se face cu ajutorullevierului sau a padelelor de pe volan, dar în acel moment trebuieapăsat ambreiajul - soluţia a fost adoptată pentru reducereagreutăţii maşinii cu aproape 70 kg faţă de una complet automată.Astfel, greutatea odelului Huayra ajunge la 1.350 kg, greutate carela maşinile "normale" o întâlnim la cele din clasa compactă precumVW Golf. Aceste "performanţe" s-au atins în condiţiile în careşasiul este realizat din titan şi carbon, iar evacuarea proiectatăde MHG cântăreşte numai 10 kg.

Despre preţul maşinii nu se cunoaşte nimic, dar cel mai probabilacesta va fi undeva la 700-800.000 de euro cel puşin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO