Auto

Pe o piaţă auto în scădere apare un site de licitaţii pentru maşini

 Pe o piaţă auto în scădere apare un site de licitaţii pentru maşini

Autor: Bogdan Alecu

15.03.2012, 14:26 3374

La mijlocul acestei luni a fost lansat primul site de licitaţii auto online cu preţ descrescător, platformă prin care dealerii auto sau societăţile de leasing pot comercializa automobile noi şi second-hand din stoc. Astfel, site-ul autobis.ro intră pe o piaţă dominată momentan de autovit.ro, mobile.ro şi autopro.ro, site-uri pe care sunt comercializate automobile noi şi second-hand, dar de către persoane fizice şi juridice.

Anunţurile prezente pe Autobis sunt, aparent, similare celor ce se găsesc pe alte site-uri auto, însă diferenţa constă în faptul că se oferă o componentă de interactivitate. Licitaţiile cu preţ descrescător permit adaptarea rapidă a ofertei la cerere şi garantează un preţ într-un timp scurt (atât din punctul de vedere al comerciantului, cât şi din punctul de vedere al clientului). Sistemul a fost deja utilizat de-a lungul timpului pe diverse pieţe ale lumii, pentru diferite mărfuri.
Licitaţiile sunt în permanenţă active, 24 h/24. În orice moment, în licitaţie se află câte un autoturism din fiecare marcă. Simultan, se desfăşoară un număr mare de licitaţii, intervalul după care acestea sunt reluate fiind direct proporţional cu numărul anunţurilor postate. Algoritmul licitaţiei include scăderea preţului la fiecare 20 de secunde cu o sumă prestabilită. Potenţialul client vede în permanenţă preţul la care a ajuns licitaţia precum şi preţul de listă, dar nu va cunoaşte niciodată nivelul minim al preţului. Preţul încetează să scadă în momentul în care un vizitator apasă butonul "rezervă acum" sau atunci când preţul scade până la limita precizată de dealer. În momentul în care vehiculul este rezervat de un vizitator, licitaţia se opreşte şi autoturismul este retras de la vânzare. Un utilizator poate urmări până la 5 automobile, pe care le introduce într-un WISHLIST propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO