Auto

Piaţa pe care Dacia a scăzut cel mai mult în 2012

Piaţa pe care Dacia a scăzut cel mai mult în 2012

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2013, 00:20 1131

România a înregistrat anul trecut cea mai mare scădere în ceea ce priveşte vânzările Dacia, de peste 28%, în timp ce afacerile producătorului autohton au înregistrat o creştere de 5% la nivel mondial faţă de anul anterior, arată o analiză ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Cea mai mare piaţă pentru Dacia s-a menţinut Franţa, cu 84.522 unităţi comercializate, în scădere cu aproape 10% faţă de anul anterior, urmată de Germania, cu 46.590 unităţi, în creştere cu şapte procente, Algeria, cu 41.710 vehicule, a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere la nivel mondial pentru piaţa Dacia, de +117%.

În România s-au vândut 22.200 de autovehicule Dacia, cu 28% mai puţin faţă de anul trecut, valoare care clasează piaţa locală pe locul şapte în topul vânzărilor la nivel mondial, după Franţa, Germania, Algeria, Turcia, Maroc şi Italia.

"Situaţia pieţei auto din România, profund afectată de incertitudini şi de contextul economic dificil, rămâne un motiv de preocupare. Anul trecut a fost consemnată o nouă scădere a pieţei totale de vehicule noi, care se situează astfel la cote care nu au mai fost înregistrate de la începutul acestui secol, în timp ce piaţa vehiculelor de ocazie importate a crescut cu peste 75%", au spus oficialii Dacia.

Vânzările în Europa Occidentală s-au menţinut la un nivel comparabil cu cel din anul precedent, în contextul în care piaţa regională a scăzut cu 8,6%. În total, în perimetrul Europei Occidentale, au fost vândute anul trecut peste 230.000 de vehicule marca Dacia, potrivit datelor companiei.

Vânzările Dacia ar putea fi susţinute în acest an de lansarea a trei noi modele, versiunea restilizată a SUV-ului Duster, dar şi două versiuni noi pentru Logan - Pick-up şi break.
 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO