Auto

Rover 75 facelift, din acest an si pe piata romaneasca

03.11.2004, 00:00 120



Marca britanica Rover a ajuns la 100 de ani de la lansarea sa pe piata din Anglia in 1904. Chiar daca pe piata romaneasca nu este prezenta decat de opt ani, marca britanica conteaza in topurile de vanzari. Mai mult, din toamna acestui an britanicii vor aduce si in Romania ultima varianta a modelului Rover 75.



"Englezii au ramas niste clasici. Ei construiesc masini cu stil la o performanta care nu lasa de dorit. Francezii au multe masini care se adreseaza segmentului larg, nemtii sunt niste constructori care se concentreaza mult pe performanta", spune Ana Maria Suciu, director de marketing la Automobile Bavaria.



Cu toate aceste, in prezent, cele mai bine vandute masini de pe piata romanesca sunt cele germane si frantuzesti



"Din gama MG Rover cel mai bine vandut model este Rover 75 Special Edition. In general persoanele care prefera acest model sunt persoane din lumea afacerilor, avocati, notari, oameni din segmentul mediu inalt dar care prefera sa nu fie opulenti", adauga Suciu.



In primele noua luni ale anului britanicii au realizat in Romania vanzari de 153 de automobile fata de 154 livrate anul trecut.



Povestea grupului britanic MG Rover a implicat grupaari, regrupari, fuziuni si achizitii ce au implicat nume cunoscute din industria automobilistica britanica, precum Rover, MG, Austin, Daimler, Jaguar (care a devenit independenta in 1984), Land Rover sau Morris. Aceste schimbari au inceput aproape in acelasi timp cu momentul in care prima masina construita in Marea Britanie a aparut pe sosele (1895).



Cea mai recenta fila din istoria Rover a inceput prin lansarea in anul 1998 la Salonul Auto de la Birmingham a modelului Rover 75. Au urmat modelele Rover 25 si Rover 45 prezentate un an mai tarziu la London Motor Show.



Toate automobilele companiei sunt produse la uzina din Longbridge, Birmingham. Motoarele pe benzina si cutiile de viteze sunt furnizate de catre firma Powertrain Limited, o alta companie a MG Rover Holdings Limited.



Grupul MG Rover opereaza in aproximativ 70 de piete din toata lumea. Compania detine reprezentante proprii in toate pietele europene majore, iar crearea de noi puncte de desfacere in Orientul Mijlociu, Asia Pacific, Centrul si Estul Europei, Africa si America de Sud sustine strategia companiei de a construi parteneriate pe termen lung in toata lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO